Hlavní obsah

Jaro se loučí, vrací se typické únorové počasí

Následující dny přinesou únorové teploty.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Teplé předjaří je u konce, v následujících dnech se vrátí zimní počasí. Pokles teplot způsobí slabá studená fronta, která z úterka na středu přejde přes Česko, a kromě nižších teplot přinese i více oblačnosti.

Článek

Nadcházející dny přinesou ochlazení a návrat typických únorových teplot. Příchozí fronta přinese i zvětšenou oblačnost. V úterý bude zpočátku jasno, ojediněle se vytvoří mrznoucí mlhy, které se potom v průběhu dne budou pomalu rozpouštět. Od západu bude přicházet velká oblačnost, i když beze srážek. Ranní teploty se budou držet okolo nuly, ty odpolední se budou pohybovat okolo deseti stupňů Celsia, vítr jihozápadní či západní okolo pěti metrů za sekundu.

Ve středu bude velká oblačnost, ranní teploty okolo nuly, odpolední okolo sedmi stupňů Celsia. Očekává se západní vítr okolo pěti metrů za sekundu. Ve čtvrtek bude zataženo na celém území, na většině území déšť, od tisíce metrů nad mořem srážky sněhové nebo smíšené. Ranní teploty okolo dvou stupňů, odpolední do sedmi stupňů Celsia.

V pátek se bude od severu vyjasňovat, ranní teploty okolo čtyř stupňů, odpolední okolo sedmi stupňů Celsia. V sobotu by měla být obloha polojasná až skoro jasná, ráno se teploty budou pohybovat pod bodem mrazu, odpoledne okolo čtyř stupňů Celsia. V neděli bude slunečno, očekává se málo oblačnosti, ranní teploty se budou držet okolo nuly, odpoledne se vyšplhají až na jedenáct stupňů Celsia.

V pondělí bude pokračovat zlepšující se trend počasí s jasnou oblohou, přes den se teploty dostanou až na dvanáct stupňů Celsia, vítr bude vát severozápadní okolo tří metrů za sekundu.

Reklama

Doporučované