Hlavní obsah

Jaro se odmlčelo. První březnové dny budou provázet chladné teploty a srážky

Pravidelná předpověď počasí meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

První březen je počátečním dnem meteorologického jara. První březnové dny ale podle meteorologa Petra Dvořáka jaro moc připomínat nebudou – většinu týdne bude spíše chladněji, přes den bude zatažená obloha a také se budou objevovat srážky.

Článek

V pátek bude zataženo na celém území ČR. Místy se budou objevovat srážky, a to především dešťové, sněhové se mohou vyskytovat jen v nejvyšších horských polohách. Teploty se budou ráno pohybovat okolo tří, odpoledne kolem sedmi stupňů Celsia.

Sobotu bude provázet velká oblačnost a srážky. Ráno bude celkem chladné – teploměry budou ukazovat kolem dvou stupňů Celsia, odpoledne pak zhruba šest.

Situace se nezmění ani v neděli, jen bude o něco tepleji než v sobotu. Ráno budou čtyři stupně, odpoledne až kolem deseti. „I neděle bude provázena velkou oblačností, která se jen zřídka protrhá. Většinou bude zataženo na celém území a budou se vyskytovat také četnější srážky než v sobotu,“ říká meteorolog Petr Dvořák.

V pondělí bude počasí v České republice zřejmě nejlepší. Přes den bude polojasno a teploty kolem patnácti stupňů, oblačnost bude proměnlivá, zataženo bude jen na severu a severozápadě území. Srážky přijdou až k večeru, přinese je studená fronta.

Vydatné dešťové přeháňky a velká oblačnost se udrží od úterý do čtvrtka, teploměry budou ukazovat maximálně osm stupňů.

Na skutečné jaro si tak budeme muset ještě alespoň týden počkat.

Reklama

Doporučované