Hlavní obsah

Jazz je nový pop. Poslechněte si rozhovor s Gregorym Porterem i Ondřejem Pivcem

Rozhovor s Gregorym Porterem i Ondřejem PivcemVideo: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Po koncertě mi lidé píší vzkazy, že objevili nový svět, že si dřív mysleli, že jazz je jen hudba minulosti,“ říká dvojnásobný držitel Grammy Gregory Porter. Na turné ho doprovází český jazzman Ondřej Pivec.

Článek

Americký zpěvák a skladatel Gregory Porter vystoupil v pondělí ve vyprodaném Foru Karlín. Do Prahy přijel v rámci turné k novému albu Nat King Cole & Me z října minulého roku. V průběhu večera ale převažovaly autorské skladby.

„Poprvé jsem s nimi hrál před lety paradoxně tady v Praze,“ vzpomíná Ondřej Pivec, jak se dostal do kapely nejpopulárnějšího jazzového hudebníka současnosti. Hráč na Hammondovy varhany už devět let žije v New Yorku. S Porterem nahrál desku Take Me to the Alley, která byla oceněná cenou Grammy v kategorii nejlepší jazzové vokální album a dostala se do první desítky nejprodávanějších desek.

„Nemáme žádný seznam písní, které pokaždé zahrajeme,“ vysvětluje Porter, jak s kapelou pracuje, a dodává: „Reagujeme na sebe navzájem i na publikum.“ Ve videu výše si poslechněte rozhovor s Gregorym Porterem a také s Ondřejem Pivcem, který nám přímo u Hammondek ukázal, jaké hudbě se chce dál věnovat.

Interview patří do pořadu Kultura Terezy Willoughby. Celý díl v premiéře vysíláme každou neděli od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované