Hlavní obsah

Jdu na očkování, tvrdí Bohdalová. Nemáme ji na seznamu, oponuje IKEM

Foto: Profimedia.cz

Herečka Jiřina Bohdalová.

Reklama

Herečka Jiřina Bohdalová prohlásila, že ji už tento týden čeká očkování vakcínou proti nemoci covid-19. Tvrdí, že je objednaná v pražském IKEM. Tam však její jméno na seznamu nemají.

Článek

Herečka Jiřina Bohdalová o víkendu uvedla, že se už tento týden nechá očkovat v pražském Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM). „Jdu 7. ledna na první dávku vakcíny. Doufám, že v mém věku, kdy mi bude za pár měsíců 90 let, mě vezmou i bez protekce a bez předbíhání,“ napsala herečka Deníku N.

Seznam Zprávy zjišťovaly, zda IKEM herečku skutečně naočkuje. V této fázi nemocnice očkují pouze zdravotníky a hospitalizované seniory.

„Nevíme vůbec o tom, pro nás je to překvapení, že bychom paní Bohdalovou měli očkovat. Očkujeme pouze seniory, kteří tu jsou hospitalizovaní, a naše zdravotníky. Přesně jak nám nařídilo ministerstvo. Paní Bohdalová na tomto seznamu není,“ řekla Seznam Zprávám mluvčí IKEM Markéta Šenkýřová.

Bohdalová oslaví na začátku března devadesátiny. Spadá tedy do skupiny seniorů nad 80 let, kteří mají dostat vakcínu podle očkovací strategie Ministerstva zdravotnictví mezi prvními. Jenže zatím není dostatek vakcín ani pro zdravotníky, kteří jsou na prvním místě. K očkování se teprve schyluje i třeba v domovech seniorů.

Bohdalová uvedla, že se na vakcínu přeptala svých známých mezi lékaři – třeba profesora Petra Neužila, primáře Kardiologického oddělení pražské Nemocnice Na Homolce.

Seznam Zprávy se proto ptaly i v této nemocnici, zda nedošlo k nedorozumění a herečku neplánují očkovat tam. „Ne, paní Bohdalovou očkovat nebudeme, v první vlně očkujeme náš zdravotní personál,“ řekla Seznam Zprávám Martina Dostálová, mluvčí nemocnice. Doplnila ale, že se Na Homolce herečka léčí s nějakými diagnózami.

O herečce se spekuluje podle serveru Blesk.cz jako o jedné z tváří kampaně na očkování proti covidu-19, kterou připravují reklamní agentury. Bohdalová však popřela, že by očkování už bylo součástí této dohody. Konkrétní smlouva zatím nebyla uzavřena. Ministerstvo zdravotnictví na dotaz k možné spolupráci s Jiřinou Bohdalovou dosud neodpovědělo.

Reklama

Doporučované