Hlavní obsah

Je jí 27 let a dělá obchody za miliardy. Lucie Zaoralová je jednou z mála žen na pozici tradera

Rozhovor v magazínu Byznys s traderem Lucií Zaoralovou, která denně zobchoduje miliardy korun.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jako tradeři pracují v drtivém počtu případů muži s mnohaletými zkušenostmi, Lucie Zaoralová toto pravidlo porušuje. Ve svých 27 letech to dotáhla na jednu ze tří pozic tradera v Generali Investments, denně uzavře i 150 obchodů v řádech miliard korun a chybu si prostě nemůže dovolit. Jak namáhavé to je? Na to odpovídá mladá žena v pořadu Byznys Anity Baselové.

Článek

Na pozici tradera ji přijímali s lehkými obavami, Lucie byla totiž ve věku dětí svých budoucích kolegů a navíc v kolektivu jediná žena. Dnes si ale spolupráci pochvaluje Lucie i její kolegové.

Pro práci tradera je třeba nejen ekonomické vzdělání a praxe, ale také velká odolnost vůči stresu. Trader totiž chybu nemůže udělat, klienta by mohla stát celé jmění a jeho místo.

„Při práci si snažím nepřipouštět, jestli obchoduji v hodnotě milionu eur nebo sto tisíc eur. Je to prostě obchod jako každý jiný a snažím se nemyslet na to, že kdybych udělala chybu, mohla by mít fatální důsledky,“ popisuje svůj přístup k práci Lucie Zaoralová.

Intuici a riskování Lucie při práci příliš nevyužívá, drží se přesných pravidel, které jí mimo jiné neumožňují obchodovat s vlastními financemi nebo s penězi rodiny. Jako trader člověk může pracovat i sám za sebe. Mimo společnost s větším kapitálem a odborníky je to ale risk, který se ve většině případů nevyplácí.

V rozhovoru s Lucií Zaoralovou se dozvíte, jestli je práce tradera nadstandardně ohodnocená a jaký zájem o ni na trhu práce je. Lucie také prozradí, zda si dokáže představit, že ji jednou nahradí umělá inteligence.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den na TV Seznam ve 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Doporučované