Hlavní obsah

Je mi u zadku, kdyby kolabovala celá ulice. Přeparkujte, napsala žena britským záchranářům

Britští záchranáři čelili agresivnímu vzkazu.Video: Háta Sassmannová, Youtube.com

 

Reklama

Vzkaz napsala šestadvacetiletá žena poté, co sanitka při výjezdu za pacientem zaparkovala v jejím vjezdu. Autorka vzkazu nyní čelí obvinění z ohrožení veřejného pořádku.

Článek

Pracovníci záchranných složek v britském Staffordshiru čelili agresivnímu verbálnímu útoku poté, co při výkonu svého povolání zaparkovali ve vjezdu domu ve městě Tunstall. „Pokud tahle dodávka nepřijela pro nikoho z čísla 14, nemá žádné právo tady zaparkovat. Je mi to u zadku, i kdyby zkolabovala celá ulice. Teď odstraňte dodávku z mého vjezdu,” stálo ve vzkazu, který záchranáři nalezli na sanitce. Pisatelku vzkazu podle britského deníku The Independent zadržela policie, případ ale strhl lavinu reakcí na sociálních sítích, kde záchranáři fotku vzkazu vyvěsili.

Pracovníci záchranných složek a doktoři začali hlavně na Twitteru sdílet své zážitky z výkonu povolání. Objevila se například fotka k případu, kdy pacient doktora ve staffordshirské nemocnici kousl do paže. Záchranáři také začali sdílet prohlášení, ve kterých připomínají veřejnosti, že nejednají ve jménu jejich nepohodlí, ale jejich zdraví.

Pisatelku hanlivého vzkazu zadržela policie bezprostředně po incidentu. Šestadvacetiletá žena nyní čelí obvinění z ohrožení veřejného pořádku. Momentálně je ve vazbě a probíhá vyšetřování. „Nebudeme tolerovat zneužívání nebo zastrašování našich záchranných složek. Tento druh chování je naprosto nepřijatelný a přijmeme vhodná opatření, aby k podobným případům nedocházelo,” řekl pro The Independent velitel staffordshirské policie John Owen.

Reklama

Doporučované