Hlavní obsah

Vzkaz o posr* mířil na Hamáčka a salonní sociální demokraty, nebere si servítky Foldyna

Z vedení strany odejdu jen nohama napřed, říká k výzvám na svou rezignaci Foldyna.Video: Jiří Kubík, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Dát jazyk“ byl emotivní výstřel, vrací se místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna k pondělnímu incidentu na akci ruského motorkářského klubu Noční vlci.

Článek

„Tohle prostě Jaroslav Foldyna přehnal, jako místopředseda strany se musí kontrolovat a měl by se za své chování omluvit,” napsal na Facebooku předseda ČSSD Jan Hamáček po pondělním Foldynově incidentu s aktivistou Martinem Uhlířem. Jenže Foldyna se omlouvat nehodlá.

Názorový střet se svým stranickým šéfem v pátek ještě prohloubil. Ve Výzvě ostře komentoval svůj úterní videovzkaz, kde mimo jiné říká: „Vy se tady schováváte a jste posr* z nějakých neziskovek, který si tady na něco hrajou, z nějakejch emigrantů z Ruska, co tady vyváděj. Těm věříte.”

„To byl vzkaz mému předsedovi Hamáčkovi a některým salonním sociálním demokratům, kteří si představují, že člověk nemůže mít jiný názor. Ano, to byl vzkaz těmto lidem. Vzkaz všem těm, kteří si myslí, že bych se měl někomu omlouvat,” říká ve Výzvě Foldyna.

Za co se mám omlouvat? Emotivní projev Jaroslava Foldyny zveřejněný v úterý na sociální síti:

Video: Seznam Zprávy

„Tady se vytváří hybridní politika prostřednictvím politických neziskovek. Nikoliv těch, co se starají o babičky, co se starají o prvorodičky. Těch, co jsou přisáté ke státnímu rozpočtu. Jsou jich stovky. V této chvíli si je nevybavuji... Jsou škodlivé v tom, že nastolují politické otázky, aniž by měly jakoukoli zpětnou politickou odpovědnost,“ dodává.

Foldyna ve Výzvě také komentuje průběh pondělního incidentu s aktivistou Martinem Uhlířem. „Ten člověk na mě kvičel a křičel a nereagoval, tak jsem mu šel naproti, chtěl jsem mu dát najevo, že když má dodržovat normu, tak nebudu ustupovat. Dát jazyk byl emotivní výstřel,” říká místopředseda ČSSD.

Foto: Yan Renelt /MAFRA/, Profimedia.cz

Jaroslav Foldyna s Martinem Uhlířem na pondělní akci Nočních vlků.

Proč si pěstuje image politika-boxera, který si nebere servítky? Je podle Foldyny víc blbců v politice nebo v boxerském ringu? Jaký je jeho postoj k homosexuálům?

Pakliže místopředseda ČSSD kritizuje neziskovky „přisáté na státní rozpočet”, co říká na to, že Noční vlci dostávali miliony rublů od Kremlu? A odešel by z ČSSD kvůli svým střetům s Hamáčkem a dalšími straníky? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované