Hlavní obsah

„Je zábavné, že se oligarcha chytl s kmotry,“ kritizuje Babiše komunista Dolejš

„Jsme zhruba ve dvou třetinách jednání,” říká o vyjednávání s hnutím ANO místopředseda KSČM Jiří Dolejš. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Lustrační zákon jsme vždycky rozporovali. Záleželo také na tom, co lidé v StB dělali. Nevidím to jako drama,“ říká místopředseda KSČM Jiří Dolejš ve Výzvě Seznamu o minulosti Andreje Babiše.

Článek

„Na všem jsme se neshodli. Jsme zhruba ve dvou třetinách jednání. Jde nám o to, aby v programovém prohlášení nebylo něco, co by brzdilo případnou spolupráci,“ popisuje jednání s hnutím ANO komunista Dolejš s tím, že KSČM chce pouze umožnit vznik vlády. Ve vládě s ním sedět nechtěji. V případě, že by vláda Babiše neuspěla, tak komunisté prý mohou získat politický kapitál.

„Celkem se o nás ví, že jsme kritičtí k současnému společenskému zřízení. Babiš je velkokapitalista a oligarcha. Je poměrně zábavná záležitost, že se oligarcha chytl s kmotry,“ kritizuje premiéra Dolejš.

„Odmítám to, že by církev měla tolik miliard a řekla, že tohle nám bylo ukradeno, tak nám to vraťte. Jde o dohodu mezi státem a církvemi,“ tvrdí místopředseda KSČM o církevních restitucích a zákoně o jejich zdanění.

Může komunista říct, že byl Gottwald vrah? zeptala se ve Výzvě Renata Kalenská. „Klement Gottwald je člověk, který podepisoval rozsudky smrti. Je to jeden z těch, kteří se podíleli na zneužívání moci. Podílel se na justičních vraždách,“ odpověděl Dolejš. Slovo vrah však odmítl použít. 

Jaké požadavky má KSČM na Babiše? Docházelo za minulého režimu k politickým zločinům? Souhlasili by s ním jeho kolegové z KSČM? Převládá u komunistů spíše jeho názor, nebo názory Marty Semelové?

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované