Hlavní obsah

Jeden McPas s sebou. Rakouské pobočky McDonald‘s fungují jako americké ambasády

Pobočky McDonald‘s v Rakousku fungují nově jako ambasády.Video: Filip Kalčák

 

Reklama

Spolupráce fastfoodového řetězce s americkými úřady se setkala s posměšky na sociálních sítích. Američané v nesnázích se mohou obrátit téměř na dvě stovky poboček.

Článek

Pokud bude americký turista v Rakousku v nesnázích, bude se moci obrátit na jednu ze 194 poboček McDonald‘s. Prodejny totiž nově fungují jako ambasády Spojených států. Informoval o tom web britské televize BBC.

Zaměstnanci řetězce jsou instruováni, aby Američanům pomohli s administrativními záležitostmi jako například ztrátou pasu. Rakouské McDonald‘s budou přímo navázány na klasickou ambasádu. Asistence bude na pobočkách k dispozici 24 hodin denně.

Podle amerického velvyslance Trevora Traina zaměstnanci McDonald‘s pomohou komukoli, kdo bude potřebovat asistenci, bude chtít volat policii nebo záchranné složky. „Když bude mít jakýkoli americký občan potíže, může se obrátit na libovolnou pobočku McDonald‘s v Rakousku,“ napsal Traina na Facebooku. „Personál mu pomůže například se ztrátou pasu nebo s cestovními problémy.“

Traina podepsal dohodu o spolupráci s McDonald‘s minulý týden. Pobočky zůstanou nadále v jurisdikci a územní správě Rakouska. Po oznámení zavedení fastfoodových ambasád zaplavila sociální sítě řada posměšných reakcí.

„Evidentně jsme příliš neschopní na to, kontaktovat online ambasádu,“ napsal jeden z uživatelů Facebooku.

„Jeden McPas s sebou, prosím,“ vtipkoval jiný.

Reklama

Související témata:

Doporučované