Hlavní obsah

Jeden z největších přešlapů Slavie je u konce, van Kessel přestoupil do Belgie

Foto: Profimedia.cz

Přestup Gina van Kessela se Slavii vůbec nepovedl.

Reklama

Fotbalová Slavia se zbavila ofenzivního fotbalisty Gina van Kessela. Reprezentant Curacaa přestoupil do druholigového belgického týmu KSV Roeselare.

Článek

Gino van Kessel přišel do Slavie v létě roku 2016 ze slovenského Trenčína za částku okolo 35 milionů korun, podle zdrojů Seznamu ale stál reprezentant Curacaa ještě o 15 milionů korun více.

O dva roky později Slavii van Kessel opouští a dá se předpokládat, že s velkou finanční ztrátou.

„Realizovali jsme přestup Gina van Kessela do belgického KSV Roeselare,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček. Belgičané už novou posilu představili oficiálně.

Van Kessel se uvedl v Edenu parádně, když pomohl vyřadit v předkole Evropské ligy gólem a asistencí estonskou Levadii Tallinn. Jenže hned během podzimu sezony 2016/17 vypadl ze základní sestavy sešívaných a jaro strávil na hostování v polské Lechii Gdaňsk.

Na hostování strávil van Kessel i minulou sezonu. Jenže reprezentant Curacaa odmítl hostování ve Zlíně, který minulou sezonu hrál základní skupinu Evropské ligy, čímž si zřejmě přivřel dveře do A-týmu Slavie.

Místo Zlína si nakonec van Kessel vybral třetiligový anglický Oxford, za který dal za celou sezonu tři branky. S českou ligou se rodák z nizozemského Alkmaaru rozloučí s bilancí sedmi zápasů a dvou branek.

Dnes pětadvacetiletý fotbalista tak asi v Česku nejvíce zaujal svým číslem 99, které si vybral po příchodu z Trenčína.

Reklama

Doporučované