Hlavní obsah

Jeden z nejvyšších šéfů automobilky Škoda Auto má koronavirus

Bohdan Wojnar, člen představenstva Škoda Auto, byl hostem magazínu Byznys.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Automobilka Škoda Auto zastavila kvůli pandemii koronaviru ve středu 18. března večer výrobu ve všech třech svých českých závodech, tedy v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí.

Článek

Člen představenstva automobilky Škoda Auto Bohdan Wojnar se nakazil koronavirem. Vykazuje příznaky nákazy, jeho stav je ale stabilizovaný, uvedl s odvoláním na zdroj z automobilky portál Aktuálně.cz. ČTK informaci potvrdil důvěryhodný zdroj ze Škody Auto.

Bohdan Wojnar, jediný český zástupce v sedmičlenném představenstvu automobilky, je rovněž prezidentem Sdružení automobilového průmyslu ČR. Ve Škodě Auto zodpovídá za personalistiku.

„Automobilka upozorňuje, že představenstvo zůstává práceschopné a jeho činnost v posledních dnech funguje v režimu home office,“ uvedlo Aktuálně.cz.

Automobilka Škoda Auto zastavila kvůli pandemii koronaviru ve středu 18. března večer výrobu ve všech třech svých českých závodech, tedy v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí. Na pracoviště by se zaměstnanci mohli vrátit v pondělí 6. dubna ráno. Zaměstnanci Škody Auto budou od 18. března do 29. března dostávat 70 procent platu, poté 75 procent.

Reklama

Doporučované