Hlavní obsah

Jedenáctiletý chlapec plyšovým medvídkem hacknul počítače na konferenci o kyberbezpečnosti

Teprve jedenáctiletý Reuben Paul vytřel účastníkům konference v Haagu zrak.

 

Reklama

Jedenáctiletý Reuben Paul chtěl poukázat na hrozbu internetu hraček. Plyšovým medvídkem se připojil k nezabezpečeným počítačům.

Článek

Účastníci konference o kybernetické bezpečnosti v Haagu se nestačili divit, když na ní vystoupil teprve jedenáctiletý Reuben Paul.

Reuben se zaměřil na téma takzvaného internetu hraček a poukázal na jeho potenciální nebezpečí. Na pódium si s sebou přinesl plyšového medvídka, kterým se napojil na zařízení účastníků konference s aktivovaným Bluetooth a wifi.

Šesťák z Texasu vytřel přítomným zrak, když prostřednictvím svého medvídka stáhl informace z jejich nezabezpečených osobních počítačů. Také se mu podařilo pomocí medvídka zapnout v sále jedno světlo a pustit zvukovou nahrávku publika, kterou pořídil, aniž by o tom někdo tušil.

„Většina věcí, která je napojena na internet, má funkci Bluetooth. V podstatě jsem ukázal, jak se k nim můžu připojit a ovládat je,” vysvětlil chlapec podle Guardianu.

Internet hraček, nebo internet ohrožení? 11letý Paul nám to poví.

„Kybernetický ninja”, jak Reubenovi nyní přezdívají, tak názorně předvedl, jak nebezpečný internet hraček může být. Zařízení, která lidé každodenně používají, mohou ukrást data či lidi sledovat.

Reubenův otec, který je expert na informační technologie, prozradil, že jeho syn se o IT začal zajímat už v šesti letech.

Talentovaný Reuben plánuje věnovat se kybernetice i nadále. Kybernetickou bezpečnost chce studovat na jedné z prestižních univerzit, jako je CalTech nebo MIT.

Reklama

Související témata:

Doporučované