Hlavní obsah

Jediný Čech v NBA cepoval své nástupce. Satoranský v Praze otevřel vlastní tréninkový kemp

Tomáš Satoranský se o víkendu v Praze věnoval malým basketbalistům. Jeho kemp byl během pěti minut vyprodaný.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Desítky nadšených dětí pod vedením jejich idolu. Tak to o víkendu vypadalo v pražské hale Folimanka, kde jediný český basketbalista z NBA otevřel svůj tréninkový kemp pro nejmenší. Byli jsme se podívat na jeho střeleckou show a slam dunkovou exhibici.

Článek

Ukázat dětem život profesionálního sportovce a pořádně si s nimi zatrénovat. Takový je cíl Tomáše Satoranského, který v Praze na Folimance už potřetí za sebou pořádal kemp pro mladé basketbalisty. Jediný Čech v NBA do Česka pozval asistenta Washingtonu Wizards Ryana Richmana a spolu s ním strávil s dětmi na palubovce celé tři dny.

„Ohromně mě to baví, jinak bych se do toho nepouštěl. Spousta kempů NBA hráčů nese jen jejich jméno, samotní hráči se tam objeví jen na půl hodinky a děti z toho nic nemají. Já se snažím se jim věnovat celý den. Myslím, že jsou i díky tomu nadšení, a rozhodně v tom chci pokračovat. Náš kemp je během pěti minut vyprodaný, děti si to nadšení přivezou na palubovku. Snažím se využít toho, že jsem v NBA, že se o mně trochu víc mluví, a chci propagovat basket v Česku i sport mezi dětmi,“ řekl Satoranský.

Šestadvacetiletý rozehrávač se i v průběhu kempu navíc sám připravoval na jednu z klíčových sezon kariéry. Ve Washingtonu totiž bude bojovat o prodloužení smlouvy, ta současná mu garantuje roční příjem 3,1 milionu dolarů.

Satoranský tak kromě hal v Praze cestuje i po Evropě, v létě trénoval například v Barceloně. A i tam se věnoval malým dětem. „V Barceloně není přes léto lehké najít halu, tak jsem dostal halu od katalánské federace a na oplátku jsem slíbil, že se zúčastním nějakých kempů, které mají přes léto, a že udělám nějaký trénink před dětmi,“ řekl Satoranský.

„Sám jsem trénoval pod vedením Diega Ocampa, který mě kdysi vedl v Seville. Rozebírali jsme situace z minulé sezony a pilovali jsme driblink, střelbu a přihrávky, rychlejší rozhodování. Apeloval na to, abych každou volnou trojku vystřelil,“ dodal český basketbalista.

Součástí jeho pražského kempu byla i střelecká soutěž pro děti, které se sám zúčastnil a pobavil diváky košem vstřeleným z půlky hřiště, nebo slam dunková exhibice.

Reklama

Doporučované