Hlavní obsah

Jednodušší život pro vozíčkáře. Na odstranění bariér pošle Praha pět milionů

Foto: Unsplash

Praha dá peníze na odstranění bariér u vstupů a vchodů.

Reklama

Pražský magistrát vydá letos na dotacích na opatření odstraňující bariéry celkem pět milionů korun. Zájemci mohou žádat o peníze například na technická zařízení zpřístupňující budovy pro handicapované nebo na přestavbu toalet. Vyplývá to z dokumentu, který v pondělí schválili pražští radní. Loni bylo schváleno sedm žádostí v celkové částce 2,2 milionu korun.

Článek

Peníze město rozdělí na projekty pro trvalé odstranění bariér u vstupů a vchodů. Využít lze dotaci například na pořízení plošin, výtahu nebo bezbariérových dveří. Finance lze čerpat na úpravy toalet na bezbariérové a na instalace elektronické signalizace pro žádost o asistenci, akustické a optické signalizace nebo pořízení mobilní rampy.

Dotace je určena pouze na projekty ve veřejně přístupných prostorách. Těmi se rozumí provozovny, úřady, školy či kulturní zařízení. Naopak za ně není považován třeba bytový dům s výlučně obytnou funkcí.

O dotaci mohou žádat radnice městských částí, příspěvková organizace, nestátní neziskové organizace a fyzické i právnické osoby.

Reklama

Doporučované