Hlavní obsah

Jednoho z nejhledanějších Britů krátce zadržela policie v Praze

Jeden z nejhledanějších britských uprchlíků byl letos v únoru zadržen v Praze.

 

Reklama

Jeden z nejhledanějších britských uprchlíků byl letos v únoru zadržen v Praze kvůli podezření z poškozování cizí věci a napadení. Poté byl propuštěn na kauci. České policii se prokázal padělanými doklady a také výrazně změnil vzhled. Informovala o tom dnes britská média s odvoláním na londýnskou policii.

Článek

Osmadvacetiletý Shane O'Brien je ve své vlasti podezřelý z vraždy muže v nočním klubu. Za informace vedoucí k jeho dopadení je ode dneška vypsána odměna téměř 1,5 milionu korun.

O'Brien podle vyšetřovatelů přesně před dvěma lety zabil v baru v západním Londýně jednadvacetiletého Joshe Hansona. Motiv činu zůstává neznámý. Krátce poté odletěl ze země najatým letadlem a skrýval se patrně v Nizozemsku a Dubaji, napsal server Sky News.

Z české policejní fotografie je zřejmé, že si nechal narůst vlasy a vousy a nechal si udělal nové tetování přes záda, které skrylo to dřívější.

„Když byl zatčen v Praze, měl u sebe boxerské rukavice,“ řekl Noel McHugh z londýnské policie. Dodal, že hledaný chodívá trénovat. Jeho nové tetování, sova držící lebku, je podle něj tak charakteristické, že by jej ostatní boxeři měli poznat. McHugh také vyzval tatéra, který obrázek vytvořil, aby se přihlásil na policii.

Reklama

Doporučované