Hlavní obsah

Jeho jméno je symbolem hokejové tvrdosti. Gudas promluvil o své pověsti i touze vyhrát Stanley Cup

Podívejte se na rozhovor s českým hokejistou Radko Gudasem.Video: Adam Sušovský

 

Reklama

„Řekli nám, že kdo je spokojený s minulou sezonou, nemá ve Philadelphii co dělat. Je čas se zapsat do dějin," říká Radko Gudas. Jeden z mála českých obránců, o kterých se v NHL mluví. V rozhovoru pro Seznam promluvil o své pověsti i touze vyhrát Stanley Cup.

Článek

Někteří ho milují, jiní nenávidí. Radko Gudas v hokejové NHL vyvolává vášně, budí emoce a čas od času sbírá i disciplinární tresty. Jméno českého reprezentanta je doslova symbolem hokejové tvrdosti. A to i v době, kdy bouráků na kluzištích ubývá a světový hokej požaduje od těch nejlepších hlavně rychlost.

„Na ledě se ve mně probudí úplně jiná osobnost. Mám šanci se tam vybít. Pověst nemám nejrůžovější, v klubu chtějí, abych na tom zapracoval a víc komunikoval i s rozhodčími. Hokej ale je tvrdá hra, je tvrdý sport. A vždycky tvrdý bude,” říká Gudas v rozhovoru pro Seznam.cz.

S blížícím se startem sezony ale nerad hovoří jen o sobě, své povaze a hře. Ve Philadelphii na 27letého beka nedají dopustit a o to víc na něj musí spoléhat v sezoně, do které Flyers vstupují pořádně hladoví. Organizace v čele s Claude Girouxem nebo Jakubem Voráčkem sní o Stanley Cupu a s neustálými neúspěchy tlak uvnitř roste.

Na jaře se Philadelphia probojovala do play off, konec hned v prvním kole byl těžkým zklamáním.

„Na tým je tlak. Měli jsme meetingy. Nejsou spokojeni s výsledkem z play off. Řekli nám, že kdokoliv odjíždí po sezoně spokojený, nemá ve Philadelphii co dělat. Je na čase být dál a zapsat se do dějin. Nebylo to příjemné,” řekl Gudas.

Jak vnímá nálepku tvrďáka i kritiku? Jak se mění hokej v zámoří i připrava hokejistů? A jak silná bude česká reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě? O tom všem Gudas mluvil, celý rozhovor si můžete pustit nahoře ve videu.

Hvězda NHL o vysoké smlouvě, tlaku i touze reprezentovat. Hostem Seznamu byl Jakub Voráček.Video: Adam Sušovský

Reklama

Doporučované