Hlavní obsah

Jeho koláže baví zemi. Dělám si legraci z prezidenta Zemana, Babiše i ze své tchyně Haliny Pawlowské, říká Břínek alias TMBK

Jeho koláže mají velký úspěch na internetu a budí emoce. Dostal kvůli nim někdy přes ústa? TMBK v rozhovoru s Filipem Horkým na Benátské. Video: Filip Horký

 

Reklama

Mám spíše kladné ohlasy, lidé si chtějí koláže fotit. Nikdo na mě nepokřikuje, přes ústa mi nikdo zatím dát nechtěl, říká umělec TMBK alias Tomáš Břínek o reakcích na jeho nekorektní koláže. Na festivalu Benátská! v Liberci s ním natočil rozhovor Filip Horký. Podívejte se v úvodním videu.

Článek

Největší úspěch mají jeho politické koláže, ve kterých se nejčastěji trefuje do prezidenta Miloše Zemana, jeho mluvčího Ovčáčka i současného premiéra Babiše. „Nic osobního proti nim nemám, Zeman s Babišem jsou ale nejlepší cíle. Neřídím se tím a nevyvažuji. Dá se udělat něco na Kalouska, ale kolem něj se nic neděje, lidé mají rádi aktuální věci,“ říká k tomu, zda občas umělě nevyvažuje svoji tvorbu.

Jak složité je vyrobit jednu koláž? Kde bere inspiraci a uživí ho jeho práce? Opravdu to s českými politiky jde samo? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv na Facebooku.

Reklama

Doporučované