Hlavní obsah

Jeho věc, komentuje arcibiskupství kandidaturu svého pracovníka za SPD

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Josef Nerušil, lídr v Praze na kandidátce SPD.

Reklama

Mezi lídry hnutí SPD je i správce sociálních sítí pražského arcibiskupství.

Článek

Pražské arcibiskupství se vyjádřilo ke kandidatuře svého zaměstnance za hnutí Svoboda a přímá demokracie. Jak tento týden informovaly Seznam Zprávy, lídrem SPD v Praze bude Josef Nerušil, pracovník arcibiskupství a správce Facebooku Dominika Duky.

Arcibiskupství ve svém vyjádření dává od kandidatury svého pracovníka ruce pryč. „Rozhodnutí pana Josefa Nerušila je jeho osobní záležitostí,“ píše se na webu instituce.

Zaměstnanci arcibiskupství se podle vyjádření primárně řídí svým svědomím – tedy politickou, profesní a náboženskou orientací. „Arcibiskupství pražské to respektuje a vyžaduje od nich pouze loajalitu vůči zaměstnavateli, tak jak je tomu i v ostatních institucích,“ dodává se v prohlášení.

Kardinál Duka se k Nerušilově kandidatuře nevyjádřil. Dukův mediální poradce Romuald Rob ale pro Deník N uvedl, že angažmá Nerušila je „signál, že se chce SPD kultivovat“.

Nerušil je také členem Rady Českého rozhlasu, ve funkci hodlá zůstat. „Nejsem v žádné konfliktní situaci, kterou by zákon jmenoval,“ uvedl v rozhovoru pro Médiář.

Reklama

Doporučované