Hlavní obsah

Díl 1.: Příběh plánované vraždy a zmizelých milionů. Citron se vrací

 

Reklama

Čeho se báli prominenti z éry premiéra Miloše Zemana? Proč chtěli vraždit? Seznam startuje nový formát investigativních dokumentů Zvláštní vyšetřování.

Článek

Po letech ožívá příběh tajemství o tajném financování, milionech v krabicích. A nájemném vrahovi, který sám zemřel. Nebo ne?

Startujeme investigativní dokumentární sérii Zvláštní vyšetřování a hned první díl nás zavádí na nečekanou stopu. Z poklidného statku ve Stochově vede až do Itálie.

Reportéři Jiří Kubík (Seznam Zprávy) a Sabina Slonková (Neovlivní.cz) novým seriálem pro Seznam navazují na dlouholetou spolupráci, během níž od poloviny devadesátých let do roku 2002 postupně odkryli řadu politických a korupčních kauz.

Tentokrát budou pátrat v reálném čase. A u jejich práce je bude snímat filmová kamera.

Srbova objednávka

V 1. díle série se vrací k nikdy nevysvětlenému zákulisí jedné z největších afér přelomu tisíciletí. Investigativní články dvojice reportérů o machinacích se státním majetkem a podezřelém jmění státního úředníka Karla Srby z roku 2002 tehdy vyústily dramaticky: Srba si prostřednictvím několika známých objednal vraždu Sabiny Slonkové, kterou měl provést recidivista z jižních Čech Karel Rziepel řečený Citron. Úkol ale nedokázal splnit a vše ohlásil policii. V roce 2003 byla pětice obžalovaných v čele s Karlem Srbou odsouzena za pokus o vraždu k vysokým trestům.

Právě návratem k této kauze začíná nový cyklus Zvláštní vyšetřování. Reportéři se totiž po letech dostali k informaci, že „Citron“ je po smrti. Ověřováním této stopy začíná jejich pátrání.

Na seriálu Zvláštní vyšetřování se pro Seznam režijně podílejí i uznávaní dokumentaristé Vít Klusák a Filip Remunda.

Další pořady na Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované