Hlavní obsah

Jen pár hodin po napadení číšníka Nizozemci došlo v Praze k dalšímu podobně brutálnímu útoku

Záběry zveřejněné Policií ČR.Video: Policie ČR, Seznam Zprávy

 

Reklama

Čtveřice mužů zaútočila před diskotékou na Proseku na dalšího muže. Na videu z bezpečnostní kamery je vidět, jak ho kopli do hlavy.

Článek

Policie hledá pachatele dalšího brutálního napadení v pražských ulicích, které se velmi podobá už dříve medializovanému útoku spáchanému skupinou nizozemských turistů. Nově zveřejněné napadení se dokonce odehrálo jen několik hodin poté, co útočili Nizozemci.

Zatímco číšníka napadli turisté v sobotu 21. dubna v podvečer v centru Prahy, nyní policií zveřejněný útok se odehrál krátce po půlnoci z 21. na 22. dubna na okraji metropole na sídlišti Prosek.

Událost se stala před tamní diskotékou. Ochranka vyvedla ven mladíka, který měl uvnitř diskotéky spor se čtveřicí jiných mužů. Ta na něj pak venku zaútočila. Z videozáznamu útoku, který policie zveřejnila, je patrné, že minimálně jeden z útočníků oběť kopl do hlavy. Také tím se napadení podobá tomu spáchanému nizozemskými turisty.

Na videozáznamu je také vidět, že ještě před kopnutím byla oběť při vědomí. Po kopanci do hlavy ale zůstal mladík bezvládně ležet na zemi. Po útoku skončil v nemocnici a několik týdnů byl v pracovní neschopnosti.

Případ policie řeší pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, za což pachatelům hrozí až tři roky za mřížemi. Případ tedy není kvalifikován tak přísně, jako napadení nizozemskými turisty.

Za napadení číšníka jsou totiž dva hlavní útočníci obviněni z pokusu o vraždu a hrozí jim za to až osmnáct let vězení. Pachateli útoku před diskotékou na Proseku jsou podle policie pravděpodobně cizinci, nejspíš z Ukrajiny, Makedonie nebo z Rumunska. Pokud by je někdo poznal, může policii poskytnout informace na lince 158.

Reklama

Související témata:

Doporučované