Hlavní obsah

Jen tři dětští chirurgové v Malawi. Madonna otevřela novou nemocnici, chce stav změnit

V celé zemi jen tři dětští chirurgové. Zpěvačka Madonna chce situaci v Malawi změnit.

 

Reklama

Americká zpěvačka Madonna otevřela 11. července Institut pro dětskou chirurgii a intenzivní péči v africkém státě Malawi v jihovýchodní Africe. Pojmenovala jej podle své adoptivní dcery Mercy James.

Článek

Madonna pokračuje v dobročinnosti v africké zemi Malawi, odkud si osvojila už čtyři děti. V druhém největším městě Blantyre otevřela dětskou nemocnici. Ta se bude specializovat na dětskou chirurgii a intenzivní péči, jedná se tak o první zařízení v zemi s touto specializací. Mělo by pomoci centrální nemocnici Queen Elizabeth ročně zdvojnásobit počet operací a zvýšit tak šanci na přežití mnoha dětí.

Důležitou funkcí institutu je mimo jiné vzdělávání lékařů v oblasti pediatrické chirurgie. V současnosti jsou v Malawi pouze 3 pediatričtí chirurgové. To je v zemi, která má polovinu populace mladší 15 let, problém.

„Je mi velkou ctí, že je tato nemocnice pojmenovaná po mně. Je důležité, že uzdraví mnoho dětí a zachrání mnoho životů,” řekla při otevření Madonnina adoptivní dcera Mercy James.

Již v roce 2006 založila zpěvačka neziskovou charitativní organizaci Raising Malawi, která poskytuje zdravotní péči a vzdělání zejména pro dívky. Podle webových stránek organizace se v Malawi podařilo postavit 10 škol, k těm se v současnosti přidal také Institut Mercy James.

Reklama

Doporučované