Hlavní obsah

Jermanová: Babiše bych k stíhání vydala. Bez váhání

Rozhovor s Jaroslavou JermanovouVideo: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Nic nebrání tomu, aby se Andrej Babiš stal premiérem, říká místopředsedkyně ANO a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Presumpce neviny podle ní platí i pro politiky.

Článek

Na začátku letošního roku se Jaroslava Pokorná Jermanová přesunula z kanceláře místopředsedkyně Poslanecké sněmovny na Malé Straně o zhruba kilometr směrem proti proudu Vltavy. Do budovy krajského úřadu Středočeského kraje, kde se stala hejtmankou.

O vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání tedy už na zářijové schůzi hlasovat nebude. Kdyby ale musela, ví přesně, jak by se zachovala: „Určitě bych hlasovala pro vydání,” říká místopředsedkyně ANO, která právě slaví 47. narozeniny. „Nemám o tom pochybnosti. Je správné, aby policie vyšetřila to, co vyšetřit má. I když mnoho z nás - a já také - za celým stíháním cítí schovanou politiku.”

Podle hejtmanky ovšem ani případné trestní stíhání šéfa ANO nebrání tomu, aby se po případných vítězných volbách, k nimž půjdou Češi 20. a 21. října, stal premiérem. „Pokud by ANO vyhrálo volby, nic nebrání tomu, aby byl předseda hnutí pověřen sestavením vlády. Platí přece presumpce neviny. A Andrej Babiš ještě nebyl ani obviněn, uvidíme, co přinesou dny příští," říká Pokorná Jermanová.

Podívejte se nahoře na celý rozhovor se středočeskou hejtmankou o případu Andreje Babiše, o tom, kdo vymyslel hůl jako dar pro prezidenta Zemana nebo o tom, co věděla o Čapím hnízdě, když byla ještě v ODS.

Reklama

Doporučované