Hlavní obsah

Babiš lituje Jermanovou: Je dobrá, ale překrývá to nešťastnými kroky

Foto: Profimedia.cz

Premiér Andrej Babiš a hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

Reklama

Hejtmanka Jermanová označila otevřený dopis středočeské záchranářky za šíření poplašné zprávy a kraj podal trestní oznámení. Záchranářka, která kritizovala nedostatek roušek, mezitím odchází ze služby.

Článek

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se zastal hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). Jermanová pro kraj odvádí dobrou práci, trestní oznámení v kauze otevřeného dopisu středočeské záchranářky bylo nešťastné a zbytečné, řekl premiér.

„Určitě to není dobrý způsob řešení, řešit to trestním oznámením, protože z toho skutečně nebude mít nikdo užitek a jenom to dělá takovou pachuť. Je potřeba to řešit komunikací,“ řekl v pátek Babiš novinářům.

Středočeský kraj podal trestní oznámení kvůli dopisu záchranářky Veroniky Brožové, ve kterém si stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek pro záchranáře. Otevřený dopis adresovaný hejtmance Jermanové otiskl časopis Náš region. Jermanová dopis označila za šíření poplašné zprávy.

Opozice, ale také předseda koaliční ČSSD ve Středočeském kraji Robin Povšík trestní oznámení odsoudili. Babiš v pátek novinářům řekl, že o případu s Jermanovou nemluvil. Ptal se jí na trestní oznámení a ona mu ho zdůvodňovala.

„Já ten případ detailně neznám, ale já jsem o tom vlastně ani s paní hejtmankou nemluvil. Já jsem se jí na to ptal, ona to nějak zdůvodňovala, ale myslím, že to není dobré řešení ani dobrá komunikace,“ řekl Babiš.

Premiér se vyhnul přímé odpovědi na otázku, zda má Jermanová jeho podporu v blížících se krajských volbách.

„Co se týká krajských voleb, tak tam jsou samozřejmě nominace krajů. Naše hnutí ještě neřešilo kandidátky. Předpokládám, že až se to bude řešit, tak se k tomu i paní hejtmanka vyjádří,“ uvedl Babiš.

Jermanová podle něj dělá dobrou práci.

„Myslím si, že paní hejtmanka dělá dobrou práci jako hejtmanka, že tam má konkrétní výsledky, ale samozřejmě potom takováhle věc zastíní tu její práci na kraji, takže proto si myslím, že je to nešťastné a zbytečné,“ řekl Babiš.

Reklama

Doporučované