Hlavní obsah

Jeseník vypověděl smlouvu o nájmu hotelu Slovan, jeho osud řeší

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Jeseničtí radní se rozhodli vypovědět smlouvu o nájmu čtyřhvězdičkového hotelu Slovan, který je na Masarykově náměstí. Výpovědní lhůta je tříletá. Tento krok otevírá radnici do budoucna cestu, jak s významným objektem naložit.

Článek

Uvažuje se i o jeho prodeji, řekla starostka Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem). Podle znaleckého posudku přesahuje hodnota objektu, který byl před 14 lety rozsáhle rekonstruován, více než 20 milionů korun, doplnila mluvčí města Lucie Musialová.

Smlouva byla podle starostky pro město již finančně nevýhodná. Nájemce platí měsíčně za užívání objektu 35 tisíc korun bez DPH a 5800 korun za pronájem vybavení, které je však potřeba každoročně renovovat či dokupovat nové, upřesnila starostka. „Hotel však již přechází do doby, kdy bude potřeba do vybavení investovat více peněz. To byl také důvod vypovědět alespoň smlouvu, nyní máme tři roky na to se rozhodnout, co bude s hotelem dál,“ uvedla starostka.

Záměr prodeje hotelu řešili i zastupitelé, kteří uložili radě města zjistit případný zájem o jeho koupi, potenciální investory město oslovilo informačním letákem, uvedla mluvčí radnice. „Nabídek na koupi hotelu přišlo několik. Byl vypracován znalecký posudek, který nacenil hodnotu hotelu na více než 20 milionů korun,“ řekla Musialová. „Na další radě máme vypsané všechny možnosti. Nechceme určitě hotel prodávat za každou cenu, možná nyní není ani nejlepší doba. Na druhou stranu ten zájem od různých společností je,“ dodala starostka.

Čtyřhvězdičkový hotel Slovan s šesti desítkami lůžek v 35 pokojích byl v roce 2007 zrekonstruován, ve stejnou dobu vyrostlo v jeho sousedství obchodní centrum Alkron. Součástí investice přes 200 milionů korun, na kterou radnice získala dotaci z evropských fondů a od státu, byla stavba centra pro cestovní ruch. Hotel měl problémy se získáním stabilního nájemce už od otevření. První vítěz výběrového řízení na poslední chvíli odstoupil, radnice poté musela vypisovat nové tendry. V červnu 2012 začala hotel provozovat pražská firma Alteris. V prostorách je i restaurace a kavárna.

Reklama

Doporučované