Hlavní obsah

Ještě donedávna hrdě reprezentoval naši zemi. Dnes pro samou bolest ztrácí chuť k životu

Smutek kapitána českého sledge hokejového národního mužstva Zdeňka Šafránka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Jel jsem po dálnici 160 km/h a říkal si – stačí se jen odpoutat a udělat to. A je konec,“ popisuje šestatřicetiletý Zdeněk Šafránek stavy, kdy zcela vážně přemýšlel o sebevraždě. Jako kapitán českého sledge hokejového národního mužstva naši zemi reprezentoval na třech paralympiádách. Dnes je tento bojovník na dně svých psychických i fyzických sil.

Článek

Muž, kterému spadlo v jeho 21 letech v práci na záda 1,5tunové auto a přerušilo mu míchu, bral svůj úraz vždy s nadhledem.

Teď ale ztrácí kvůli zdravotním komplikacím nad svým tělem kontrolu. Objevují se mu stále znova otevřené rány a trpí šílenými bolestmi, od kterých mu nikdo nedokáže natrvalo pomoci. Navíc musí na dílčí operace čekat dlouhé a nekonečné měsíce.

Příběh Zdeňka Šafránka si můžete pustit v úvodním videu. Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Pusťte si celý pořad Záhady Josefa Klímy: Zpráva o tvrdém trestu za požár v Gutech, bolesti českých reprezentantů, glosa Daniela Kroupy a selfie day Jana Buriana.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované