Hlavní obsah

Ještě jim nebylo 30 a mají úspěch. Co si myslí o Miloši Zemanovi?

 

Reklama

Seznam přináší druhou část debaty roku. Opět diskutují olympionik, manažerka, starosta, baristka, student a blogerka.

Článek

Příští rok 2017 bude ve znamení „velkých" voleb. Na podzim budou voliči rozhodovat o složení nové Poslanecké sněmovny, která dá důvěru nové vládě, a zároveň se naplno rozběhne kampaň před další přímou prezidentskou volbou - hlavu státu budeme vybírat těsně po Novém roce 2018.

A právě rozjíždějící se volební souboje zmínili hosté speciální debaty Seznamu s názvem Budoucí Česko jako jeden z důvodů, proč se na nový rok těší.

„Těším se, až opozice představí prezidentské kandidáty," řekla například marketingová ředitelka českého Uberu Barbora Polachová. Student politologie z University College London Ján Michalčák připomněl, že už v březnu by měl Miloš Zeman oznámit, jestli hodlá pokračovat ve funkci prezidenta i v druhém funkčním období. „Doufám, že se rozhodne správně," dodal Michalčák.

Mimochodem byl to právě on, kdo jako člověk s fyzickým handicapem poslal před dvěma lety otevřený dopis Zemanovi a vyčetl mu jeho odmítavý postoj k začleňování lidí s postižením do běžného školství.

Než přišli hosté...

K volbám se těší i další účastnice debaty, úspěšná blogerka Do Thu Trang, která letos získala cenu Novinářská křepelka a dostala se do užší nominace v prestižních anketách Křišťálová lupa a Magnesia Litera. „My integrovaní Vietnamci se také moc těšíme, až budeme moci volit prezidenta. Já jsem občanství dostala před dvěma lety, takže jsem minule ještě volit nemohla," uvedla.

Dalšími diskutujícími byli kanoista Jiří Prskavec, který přivezl bronz z letní olympiády v Riu, baristka Tereza Balá a jeden z nejmladších starostů v Česku Filip Ušák z Benešova nad Ploučnicí.

Co dalšího očekávají od nového roku mladší a talentovaní Češi, uvidíte v záznamu debaty. Najdete ho na začátku tohoto textu.

Včerejší část, týkající se roku 2016, si připomeňte v následujícím odkazu:

Reklama

Související témata:

Doporučované