Hlavní obsah

Ještě než začala, končí. Všechny britské kluby opouštějí Superligu

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Britské kluby se nové Evropské Superligy nezúčastní. Potvrdily to v jednotlivých prohlášeních. Za své kroky se omlouvají a zdůrazňují, že své fanoušky nechtěly naštvat.

Článek

Všech šest týmů britské Premier League se formálně rozhodlo vystoupit z nové v neděli představené Superligy. Jako první odchod oficiálně oznámil Manchester City. Chelsea nicméně již předtím vysílala signály, že připravuje potřebné dokumenty k tomu, aby novou ligu také opustila. Následovaly kluby Arsenal, Liverpool, Manchester United i Tottenham.

Oznámení o nově ustanovené Superlize vzbudilo především pohoršení. Více jsme se tématu věnovali v článku níže:

Arsenal v dopisu pro fanoušky uvedl, že „udělal chybu“. Podobně klub Tottenham, jehož předseda Daniel Levy řekl, „že lituje úzkosti a znepokojení“, které klub způsobil. Manchester United se ve svém prohlášení odkazuje na fanoušky. „Klub pečlivě vyslechl reakce fanoušků i britské vlády,“ uvedl.

Kromě fanoušků odsoudili vznik nové ligy i fotbaloví funkcionáři, britští vládní ministři, fotbalové asociace i samotná UEFA. „Nyní je důležité se posunout dál, obnovit jednotu, která byla pro hru typická, a společně postupovat dopředu,“ uvedl její prezident Aleksander Čeferin.

Superligu měly hrát i španělské kluby Atlético Madrid, FC Barcelona a Real Madrid a italští AC Milán, Inter Milán a Juventus.

Reklama

Doporučované