Hlavní obsah

Vize blízké budoucnosti: Člověk se stane fyzicky nesmrtelným

Kam to bude? Zeptali jsme se - a svezli - Oldu Bajera, jednoho z otců zakladatelů českého internetu.Video: Adam Junek

 

Reklama

Největší slabina české ekonomiky podle Oldy Bajera? „Většina toho, co se tu vyrobí, se neprodává pod naší značkou,“ říká v netradičním rozhovoru.

Článek

Žít jenom na internetu, nechodit ani nakupovat do kamenných prodejen? To by nebylo normální. Každý z nás si musí pohlídat, aby ho technologie úplně nepohltily. A vést k tomu i děti - aby chápaly, že ne všechno se můžou naučit z tabletů, říká v novém pořadu Kam to bude? Olda Bajer.

Muž, který má nálepku jednoho ze zakladatelů českého internetu, stál u zrodu a vzestupu portálu Centrum.cz. Dnes stojí za internetovým obchodem Zoot.cz. „Velká budoucnost je ve zdravotnictví. Za chvíli budeme fyzicky nesmrtelní, a to je pro lidstvo velká výzva,“ vypráví Bajer při spolujízdě.

Umí se sám vymanit z vlivu moderních technologií? Proč si myslí, že právě jeho generace je přelomová? Kdy se člověk dostává do internetového důchodu? A jak vede děti k pokoře k penězům?

Oldu Bajera v prvním díle pořadu Kam to bude? zpovídal v roli řidiče reportér Adam Junek. Co všechno z Bajera „vytáhl“ cestou na snídani ve známé pražské kavárně?

Komerčním partnerem je Jaguar Land Rover.

Reklama

Související témata:

Doporučované