Hlavní obsah

Ještě že mu zbyl Liverpool. Mnozí slávisté přešlápli a pustili se do Šmicera

Foto: Twitter AC Sparta Praha

Fotografie z oslavy narozenin Šmicerova kamaráda, která vyvolala bouřlivé reakce.

Reklama

Článek

Vladimír Šmicer patří duší i srdcem k Liverpoolu a Slavii. O víkendu ho ale řada červenobílých příznivců nevybíravě pohaněla a div ho z klubu nevyobcovala. Proč? Zahlédli ho totiž v rudém dresu s velkým „S“ hokejové Sparty.

Spojitost s fotbalovou Spartou, tradičním arcirivalem Slavie, vedla na sociálních sítích řadu „střelců“ k tomu, aby Šmicera počastovali hanlivými výrazy, nařkli ho ze zrady a vzkázali mu například, ať se stydí a na Tribunu Sever ať už mezi fanoušky nechodí. Roztržkou se zabývali i diskutéři podcastu Angličan. Shodli se na tom, že reakce některých slávistických fans je přestřelená.

Jaromír Bosák se shodou okolností také zúčastnil narozeninového „sranda mače“, jehož protagonisté na poslední chvíli zjistili, že budou muset přetáhnout přes hlavu dres se znakem hokejové Sparty: „Účastí v tom zápase přišel poblahopřát kamarádovi, kterému za mnoho vděčí, k jeho padesátým narozeninám. To měl jako říct: Sorry, v tomhle já nehraju, sbohem!?“

„Já na jednu stranu chápu, proč se slávisté nahněvali, taky si neumím představit, že bych si jako fanoušek Arsenalu vzal na sebe cokoli se symbolikou znepřáteleného Tottenhamu, ale v reakci na něco takového by bylo asi vhodnější udržet si trochu nadhledu. A ne v návalu největšího vzteku hned sednout k Twitteru a žijící klubovou legendu nevybíravě pozurážet,“ podotýká Luděk Mádl. „Bez znalosti souvislostí odpálit člověka, který toho pro Slavii udělal jako málokdo, v těžkých chvílích jí pomohl a udržel nad vodou, to je prostě nesmysl,“ uzavírá debatu Jaromír Bosák.

Ale těžiště podcastu Angličan je samozřejmě v nejvyšší anglické soutěži. Jiří Hošek a jeho hosté rozebírali také žebříček Top 10 nejpamátnějších zápasů historie Premier League, který sestavila BBC. V něm se ocitl mimo jiné i duel Chelsea–Tottenham ze závěru ročníku 2015/16 – tedy zápas, který se úplně vymkl z rukou rozhodčímu Marku Clattenburgovi. Připomeňte si toto památné utkání, které se z dnešního pohledu naprosto nepochopitelně obešlo bez červené karty:

Jak se David Beckham, ikona Manchesteru United, mohl ocitnout v tréninkovém středisku Tottenhamu? Nakdy je naplánován restart Premier League a proč se bude zbývající program vysílat částečně i na BBC? A proč je tak důležité o psychických problémech nemlčet? Odpovědi najdete v čerstvé epizodě podcastu Angličan.

Poslechněte si jej v přehrávači nahoře.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každý týden na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované