Hlavní obsah

Jihlavská radnice, kde se potvrdila britská mutace viru, omezí provoz

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihlavský magistrát omezí od pondělí provoz některých oddělení. Matrika bude úplně zavřená celý příští týden, protože jsou všechny její pracovnice v povinné karanténě.

Článek

K pátečnímu dni má 11 pracovníků úřadu potvrzenou nákazu covidem-19 a další tři desítky jsou v karanténě. „Magistrát města Jihlavy je jednou z institucí, kde byla potvrzená nákaza britskou mutací koronaviru,“ uvedl mluvčí radnice Radovan Daněk. Částečně omezený provoz bude i na odboru dopravy nebo na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů. Odbor dopravy se s karanténou potýkal už minulý týden.

„Prosíme všechny, aby zvážili, zda je jejich cesta na úřad opravdu nezbytná a nedá se odložit. Setkáváme se s tím, že se k nám chodí lidé pouze na něco zeptat,“ uvedl tajemník úřadu Evžen Zámek. Obyvatele požádal, aby se co nejvíc věcí snažili vyřešit e-mailem a po telefonu. Dál funguje také on-line objednávkový systém webcall, který je využívaný některými odbory.

Návštěvníkům magistrátu úřad doporučuje použít kvůli lepší ochraně místo roušky raději respirátor typu FFP2. U vstupů do budov budou od pondělí během úředních hodin asistovat strážníci. Zaměstnanci tam u příchozích budou zjišťovat důvod návštěvy. „Lidem, kteří přijdou jen se na něco zeptat, nebo například vyzvednout sáčky na psí exkrementy, nebude umožněn vstup,“ upozornil tajemník.

Na úřadě pracovníci podle mluvčího několikrát denně dezinfikují všechny kliky a zábradlí, výtahy či dotykové plochy vyvolávacích systémů, víc se větrá. On-line se koná řada jednání a porad.

Reklama

Doporučované