Hlavní obsah

Reportáž z Koreje: Olympijské město, jehož stadiony zejí prázdnotou

Na procházce olympijským Soulem. Podívejte se, jak to vypadá v hlavním jihokorejském městě.Video: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prožívají v Soulu zimní olypiádu, která se koná desítky kilometrů daleko od jihokorejského hlavního města? Reportáž přímo z místa přináší Pavel Cyprich.

Článek

Jižní Korea pořádá olympijské hry podruhé. Ty letošní sleduje přímo z místa náš reportér Pavel Cyprich. V reportáži představuje Soul olympijský i normální, běžný - s technickými vymoženostmi, na které bude Praha čekat přinejmenším dalších deset let.

A jak to vypadalo při zahajovacím ceremoniálu? Na slavnostním nástupu se při zahájení objevuje rekordních 92 výprav. Premiéru na zimních hrách budou mít reprezentanti Ekvádoru, Eritreje, Kosova, Malajsie, Nigérie a Singapuru.

Pořadatelé se chystali na mrazivý ceremoniál. Nakonec sice v dějišti zimní olympiády nebyly dvacetistupňové mrazy jako v minulých dnech, ale navzdory oteplení trápil diváky studený vítr. Už před začátkem ceremoniálu rozehřívaly publikum dvě skupiny roztleskávaček z komunistické KLDR, které jsou součástí výpravy této izolované země na severu Korejského poloostrova.

Reklama

Doporučované