Hlavní obsah

Jihomoravský kraj rozdělí letos dobrovolným hasičům 10 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihomoravský kraj v letošním roce rozdělí dobrovolným hasičům 10 milionů korun. Peníze budou na pořízení a opravy požárních vozidel a techniky, vybavení nebo na výstavbu a opravy požárních zbrojnic.

Článek

Podporu pro letošní rok schválili krajští radní. „V každé obci je vidět, když tam dobrovolní hasiči jsou a fungují. Nejsou ale jen pilířem spolkového a kulturního života, zachraňují i lidské životy a majetek. Jsou pevnou součástí integrovaného záchranného systému a je na ně spoleh,“ uvedl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Proto jim chce kraj dotačním programem pomoci s jejich materiálně technickým vybavením. „Chceme, aby mohli zůstat akceschopní. Podmínky jsme upravili tak, aby uspělo více sborů. Hasiče potřebujeme,“ dodal Grolich.

Kraj podporuje dobrovolné hasiče i částkou 30 milionů korun jako spolufinancování projektů, na které sbory získávají peníze z dotačního programu Ministerstva vnitra. „Tyto peníze jsou určeny na pořízení dopravních automobilů, pořízení a rekonstrukce cisternových automobilových stříkaček a na stavby a rekonstrukce požárních zbrojnic,“ dodal mluvčí kraje Michal Cagala.

Reklama

Doporučované