Hlavní obsah

Jiná liga Speciál. Jak se z hvězdy Bohemians a mistra ligy stane novinář

Neumann – Šídlo: Spoluhráči po letech.Video: Jiří Hošek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Myslel jsem, že toho po třech týdnech nechám a dělám to už 14 let, říká Robert Neumann, odchovanec Bohemians, který dokázal vyhrát titul s Libercem a pak úplně změnil profesi.

Článek

S Robertem Neumannem jsem strávil podstatnou část let 1982–1987. Jako spoluhráč v žákovském týmu Bohemians a taky jako častý spolucestující v jejich rodinném voze během cest na zápasy. Robert byl tehdy hvězdou svého ročníku, já dost neohrabaný zadní stoper. (Mimochodem, dalším naším spoluhráčem byl i jistý Karel Březina, pozdější ministr vlády Miloše Zemana a dodnes vlivný hráč ČSSD.)

Všichni jsme si byli jisti, že Robert bude hrát první ligu a taky se to samozřejmě stalo. V A-týmu Bohemians debutoval na konci sezony 1990/1991 a v Ďolíčku strávil další čtyři sezony. V roce 1995 odešel do Jablonce a odtud do Liberce, kde v roce 2002 získal ligový titul. Zahrál si tehdy dokonce čtvrtfinále poháru UEFA.

A pak se po více než 15 letech naše cesty znovu propojily. Z Roberta Neumanna se stal sportovní novinář, dnes pracující pro deník Právo a server Sport.cz. „Po prvních třech týdnech jsem myslel, že to zabalím,“ vzpomíná Neumann, „a dělám to už asi čtrnáct let.“

Podívejte se na rozhovor s Robertem Neumannem, který vznikl během natáčení pořadu Jiná liga na stadionu Bohemians v Ďolíčku.

Reklama

Doporučované