Hlavní obsah

Jinecký pivovar bude mít ve středu na protest otevřeno i po 20:00

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pivovar Malý Janek v Jincích na Příbramsku nechá ve středu svou restauraci otevřenou i po 20:00 a vyvěsí českou vlajku.

Článek

Jeho zaměstnanci tak budou protestovat proti vládnímu nařízení, s nímž nesouhlasí, řekl dnes ČTK majitel Jiří Janeček. K protestu se podle něj přidají i někteří další provozovatelé restaurací.

„Začíná se to trošku houfovat, lidé přemýšlejí, co dál. Zatím se ke mně dostávají informace, že definitivně prostory uzavírají a končí. Někteří se k nám připojí,“ uvedl Janeček. Konkrétní být ale nechtěl, informace se podle něj budou teprve postupně objevovat na Facebooku.

Bary, restaurace a další stravovací zařízení včetně výdejních okének budou muset od středy zavírat ve 20:00 místo 22:00. Zakázána bude po celý den konzumace alkoholu na veřejnosti a na trzích se nebude smět prodávat občerstvení a alkohol. Vláda zpřísněním reagovala na častá porušování protiepidemických opatření.

Uzavření restaurací a pivovarů ve 20:00 v předvánoční době je ale podle Janečka stejné, jako je zavřít úplně. Míní, že vláda není situaci schopná řešit a restaurace a pivovary si vybrala jako obětního beránka, naopak nacpané obchody, metro a děti ve školách jí nevadí. Provoz restaurací přitom podle Janečka nepředstavuje ohrožení. „My jsme nebyli přeplnění. Návštěvnost se zvýšila, ale lidé mají před svátky jiné priority,“ namítl.

Malý Janek uvaří 20 000 litrů piva měsíčně, zásobí jím hlavně vlastní restauraci. Dodává ho také do okolí a jedné restaurace v Praze.

Reklama

Doporučované