Hlavní obsah

Jiří Lábus se proměnil v brouka. „Trapné scény miluji. Točit se Švankmajerem je velká vzácnost“

Výzva s hercem Jiřím Lábusem: Hlas jsem si u Marge zatím nezničil.Video: Jiří Kubík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Slavný herec ve Výzvě Jiřího Kubíka o roli v novém filmu, smiřování se s výsledkem prezidentských voleb i svém velkém omylu jménem „major Zeman“.

Článek

„Byl jsem pesimista, takže mě výsledek prezidentských voleb tak nezaskočil,“ říká Jiří Lábus, který před volbami podporoval Jiřího Drahoše. Má za to, že veřejnost rozdělenou na dvě skupiny se jen tak zcelit nepodaří: „Když vyjedeme mimo Prahu a tam slyším ‚Pražáci nám kradou vodu ze Želivky‘, tak to vypovídá o všem.“

V rozhovoru mluví Jiří Lábus i o tom, proč se diváci v divadle smějí méně než dřív, jestli hloupne dnešní mladá generace a co dokáže s lidmi udělat humor.

O své nové roli ve filmu Jana Švankmajera Hmyz mluví jako o velké vzácnosti. Postavu netalentovaného herce, který umí sotva číst a všem okolo kazí zkoušku hry Ze života hmyzu, si doslova užil: „Někdy je třeba hrát trapně. Trapné scény miluji, na ty nemůžu zapomenout.“

Považuje stále za svou životní roli Rumburaka? Jak se na jeho hlasivkách projevuje dlouholeté skřehotání při dabování Marge Simpsonové a plyšového Jů? Kdy v jeho kariéře nastal zlom a z komediálních rolí přešel do dramat? A které role by ze své minulosti nejraději vypustil?

Rozhovor s Jiřím Lábusem najdete ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Doporučované