Hlavní obsah

Jiří Mádl oprášil svou výzvu: Zachraň bábu, zachraň dědka

Jiří Mádl vyzývá: Zachraň bábu, zachraň dědka.Video: pomocsousedum.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Kdybyste věděli…“ Touto větou před lety nabádali herci Jiří Mádl a Martha Issová k účasti ve volbách. Dnes Mádl vyzývá mladé, aby pomohli seniorům.

Článek

Herec a režisér Jiří Mádl ve spojení s webem pomocsousedum.cz vytvořili video s podtitulem „Zachraň bábu, zachraň dědka“, kde nabádají k pomoci seniorům.

„Jestli nějakého seniora znáte a můžete mu zavolat, udělejte to. Spousta starých lidí sedí doma a dříve nebo později budou muset vyjít ven - nakoupit si, vyzvednout léky nebo vynést koš. Udělejte to za ně!“

Video dále odkazuje na stránku, z níž je možné vytisknout si leták s nabídkou pomoci, na který dobrovolník vyplní své jméno a telefonní číslo.

Foto: pomocsousedum.cz, Seznam Zprávy

Leták na pomoc seniorům.

„Budeme doufat, že se senior ozve a vy mu bezpečným způsobem pomůžete,“ zakončuje video Mádl v roušce.

„Každý máme babičku, dědu nebo známe někoho, kdo už není nejmladší. Každý máme nějakého staršího souseda, který žije v domě nebo v ulici, a teď máme možnost mu pomoci,“ říká Jiří Mádl.

„V situacích, jako je ta dnešní, je vzájemnost, solidarita a snaha pomoci něčím, na co nemůžeme a nesmíme rezignovat,“ uvádí Michal Deus, výkonný ředitel agentury, která kampaň vytvořila. A dodává: „Neřešíme, jaká opatření jsou, nebo nejsou nutná, ale prostý fakt, že se určitá skupina obyvatel ocitla v situaci, kdy potřebuje pomoc.“

Jak konkrétně by pomoc měla vypadat, vysvětluje další video:

Jiří Mádl: Jak pomoci v době koronavirové.Video: pomocsousedum.cz, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované