Hlavní obsah

Jiří Suchý musel do nemocnice, už je zase v pořádku doma

Foto: Seznam Zprávy

Jiří Suchý.

Reklama

aktualizováno •

Populární herec Jiří Suchý byl převezen do nemocnice.

Článek

Dnes večer záchranná služba Jiřího Suchého transportovala přímo z představení v Divadle Semafor v pražských Dejvicích do Ústřední vojenské nemocnice. iDNES.cz o tom informovali očití svědci.

„Mohu potvrdit, že jsme zasahovali na Dejvické ulici. Devadesátiletého muže jsme odvezli do Ústřední vojenské nemocnice, byl při vědomí,“ potvrdila pro iDNES.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Podle informací webu devadesátiletý Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou a Jiřím Svobodou zpíval několik písní. Postihla jej však nevolnost a přijela pro něj sanita.

Podle informací, které před 21. hodinou zveřejnil moderátor Radiožurnálu Českého rozhlasu Jiří Štefek, je už ale prý Jiří Suchý opět doma a v pořádku.

Principál divadla Semafor, který s Jiřím Šlitrem v 60. letech tvořil jednu z nejoriginálnějších i nejpopulárnějších dvojic historie českého divadla, byl několik dní v nemocnici i loni na začátku března. Důvodem byl tehdy kolaps z vyčerpání. Suchý tehdy zrušil několik představení.

Jiří Suchý

Jiří Suchý (narozen 1. října 1931 v Plzni) je český divadelník, herec, hudebník, textař, zpěvák, básník, skladatel, spisovatel, filmař, grafik, výtvarník, divadelní režisér, komik a sběratel. Spoluzakladatel Divadla Na zábradlí a Semaforu, bratr Ondřeje Suchého.

Spolupracoval s Miroslavem Horníčkem, Ivanem Vyskočilem, později vytvořil autorskou dvojici s Jiřím Šlitrem. Po Šlitrově smrti se jeho hudebním spolupracovníkem stal Ferdinand Havlík a od roku 1975 je jeho hlavní divadelní partnerkou Jitka Molavcová.

Jiří Suchý je spoluautorem mnoha komedií, kabaretů a muzikálů, např. Člověk z půdy (1959), Zuzana je sama doma (1960), Jonáš a tingltangl (1962) či Dobře placená procházka (1965).

Zdroj: wiki

Reklama

Doporučované