Hlavní obsah

Jitka Schneiderová ve Varech: o pomoci opuštěným dětem i Samotářích

Jitka Schneiderová a další pomáhají opuštěným dětem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jitka Schneiderová má na své dětství hezké vzpomínky, což je také důvod proč již sedmým rokem aktivně podporuje kampaň Hledáme rodiče. Snaží se dosáhnout toho, aby co nejvíce děti vyrůstalo po boku rodičů, a informovat širokou veřejnost o tématu pěstounství.

Článek

Se zakladatelkou nadace Gabrielou Lachoutovou si kdysi padly do oka a začaly spolupracovat. Nadace Hledáme rodiče podporuje dokonce i běžné rodiny, ale především se snaží vytvořit novou síť pěstounství. Aktuálně je v dětských domovech více než 8 000 dětí, které by mohly jít k pěstounským rodinám. Začaly by tak nový život, nové rituály a nové vzpomínky.

„Jednou na chatě na Vranově na mě máma volala: ‚Pojď už, namazala jsem ti chleba s máslem, čerstvým rajčetem, se solí a pažitkou. Máš to na lehátku.‘ Ty nejobyčejnější vzpomínky jsou ty nekrásnější,“ říká herečka, jež je sama maminkou třináctileté dcery Sofie Anny, kterou má s hercem Davidem Švehlíkem.

Jitku podpořily ohledně tématu pěstounství další české celebrity, například Anna Geislerová, Jana Plodková, Martha Issová, Václav Neužil a další.

Televizní diváci si Jitku Schneiderovou oblíbili díky roli Hanky v dnes již legendárním filmu Samotáři. Právě od natáčení tohoto snímku pomalu uběhne dvacet let. Jak Jitka na natáčení vzpomíná a jak probíhal její konkurz? To se dozvíte v úvodním videu, které je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované