Hlavní obsah

Joe Biden si hrál se psem a způsobil si zlomeniny zánártí

Foto: Profimedia.cz

Kolona nastávajícího amerického prezidenta Joea Bidena přijíždí na ortopedickou kliniku v Newarku ve státě Delaware.

Reklama

aktualizováno •

Zvolený americký prezident Joe Biden si při hře se psem Majorem přivodil nepatrné zlomeniny zánártí. Úřad prezidenta původně oznámil, že Biden při hře se psem uklouzl a vymkl si kotník.

Článek

Kancelář nastávajícího amerického prezidenta Joea Bidena v neděli podle Reuters uvedla, že Biden uklouzl při hře se psem a vymkl si kotník. K incidentu podle krátkého prohlášení došlo v sobotu, Bidena měl v průběhu neděle vyšetřit ortoped. Bidenův úřad uvádí, že to bylo jenom z „opatrnosti“. Bidenův lékař po prozkoumání snímku z CT vyšetření ale následně uvedl, že si Biden přivodil nepatrné zlomeniny zánártí.

Podle agentury AP Biden navštívil ortopeda v neděli odpoledne. Agentura Reuters napsala, že Biden odjel za ortopedickým specialistou v Newarku ve státě Delaware. Lékař Kevin O'Connor poté oznámil, že vyšetření potvrdilo vlasové zlomeniny na laterální a střední kosti klínovité, které jsou ve střední části chodidla. Podle O'Connora zřejmě bude Biden muset několik týdnů nosit speciální ortézu pro stabilizaci chodidla.

Biden si v době zranění hrál s Majorem, jedním ze svých dvou psů, napsala agentura AP. Rodina ho vlastní od roku 2018. Svého prvního psa, přezdívaného Champ, si s manželkou Jill pořídili po volbách v roce 2008. Již v minulosti manželé Bidenovi prohlásili, že si psy plánují do Bílého domu vzít s sebou a také by si rádi pořídili kočku.

Biden se má úřadu ujmout v lednu a bude skládat přísahu jako dosud nejstarší z amerických prezidentů. Jeho zdravotní stav budou pečlivě sledovat jeho oponenti i spojenci, píše Reuters.

Reklama

Doporučované