Hlavní obsah

Johny Machette o českém YouTube a konci Jirky Krále. „Nedá se to dělat donekonečna“

Youtuber Johny Machette o české YouTube scéně i konci Jirky Krále.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Johny Machette patří mezi nejznámější youtubery u nás. Kromě natáčení videí se také věnuje hudbě a nově i moderuje. Na Streamu v neděli odstartoval první díl jeho pořadu S Machettou do divočiny, který bude přibližovat dnešní teenagery a jejich mluvu. Nám prozradil, kde nejraději relaxuje a cítí se svůj. Co nového chystá v hudbě? A proč ho nepřekvapilo, že Jirka Král skončil s YouTube?

Článek

„Ani mě to nepřekvapilo, že Jirka Král skončil, protože kdo jiný než on by měl touto formou a takhle pompézně říci: Hele, je čas skončit, protože člověk nemůže dělat jednu věc na 110 %, protože ho to vysává a potřebuje si ulevit a odpočinout,“ prozradil Johny v reportáži.

Stejně jako Jirka Král nesouhlasí s tvorbou mladších youtuberů tzv. „druhé vlny”, jež se podle něj žene jen za penězi a zhlédnutími. A která si nechce připustit, že má velký vliv na malé děti, kteří je sledují.

On sám se teď rozhodl odstartovat na Streamu vlastní pořad, který přiblíží generaci mladých teenagerů staršímu publiku. „Ať už přiblíží rodičům, jak jejich ratolesti opravdu tráví svůj volný čas, nebo lidem, kteří stojí na pozici marketéra a komunikují svoje výrobky, služby na lidi do 26 let. Aby opravdu viděli, že nejen ten svět sociálních sítí a celkově kolem nás se mění rychle, ale i to uvažování a chování mladých lidí je prostě jiné, než když mě bylo 15.“

V šestidílném dokumentu představí slovník mladých. Celkem Johny vysvětlí osmnáct slov, která jsou běžnou mluvou dnešního teenagera. Do trochu dospělejší polohy se chce také posunout v hudbě. Plánuje novou desku s názvem RAOP.

„To by mělo být čistě s hudební kapelou, živé nástroje, takže by to nemělo být ani tak moc rapové, spíš víc popové. Chtěl bych to udělat pro dospělejší publikum a měli jsme s tím už tour po Hradech, po těch festivalech, kde jsme se přesvědčili, že doopravdy to starší publikum to bere. Protože už mi není 15, abych dělal, co jsem dělal v té době. Chci to někam posouvat. Hudbu ano, hudbu jsem vždycky dělal a hudba mě vždycky bavila, ale trochu jinak. Chci to dělat sobě rovným nebo trochu starším. Protože pro děti jsme hrál doteď, tak si chci zkusit zahrát pro dospělé.“

Zajímá vás víc ze života Johnyho Machetty? Podívejte se na video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované