Hlavní obsah

Josef Klíma po stopách zlodějů životů: Těch, kteří seberou identitu a žijí na váš účet

Jak řešit krádež identity a jak se podobným situacím bránit? Reportáž z pořadu Záhady Josefa Klímy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Když Miloši Dohaničovi ze Strakonic přišlo předvolání, že řídil v Praze pod vlivem alkoholu, začal se bránit. Celkem čtyři svědci potvrzovali, že s nimi v inkriminované době seděl ve strakonické hospodě a sledoval tenisový zápas.

Článek

I muž, kterému patřilo auto, jež v Praze policisté zastavili, potvrzoval, že onoho večera neřídil Dohanič, ale nějaký jiný člověk ze Strakonic, kterého náhodně potkal v Praze na autobusovém nádraží a který se nabídl, že ho domů odveze. Trochu onoho večera v Praze popil a čekal na autobus. Vypůjčil si někdo identitu Miloše Dohaniče?

A jak to vůbec je s krádežemi identit? Když vám ukradnou doklady, nahlásíte to a potom stejně zjistíte, že vás čeká exekuce za 30 tisíc korun, protože na vaši občanku někdo jezdil načerno? A co když žádáte o nebankovní půjčku, nedostanete ji a najednou zjistíte, že dlužíte 400 tisíc? A dá se podobným situacím bránit?

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Pusťte si celý pořad Záhady Josefa Klímy: Zloději životů - když vám někdo sebere identitu a žije na váš účet. Vyčmuchají psi rakovinu? Jakou báseň pro nás složil Milan Knížák? A glosa Pavla Šporcla.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované