Hlavní obsah

Joshua s Parkerem se utkají o tituly čtyř organizací. Favoritem je Brit, říká český boxer Hlavatý

Rozhovor s boxerem Radimem Hlavatým o souboji Joshua vs. Parker.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

V sobotu čeká fanoušky bojových sportů dosavadní vrchol letošního roku. V Cardiffu se utkají dva boxeři těžké váhy, Anthony Joshua a Joseph Parker.

Článek

IBO, IBF, WBA a WBO. To jsou čtyři boxerské organizace, jejichž tituly drží oba protagonisté sobotního duelu. Osmadvacetiletému Britovi Anthonymu Joshuovi patří první tři, jeho o dva roky mladšímu soupeři pak titul WBO. V sobotu proběhne v Cardiffu takzvaný sjednocovací duel. Vítěz velkolepého klání odejde z ringu s tituly všech čtyř organizací.

A tím vítězným velikánem by se podle všeho měl stát Anthony Joshua. Pro miláčka britského publika hovoří perfektní kariérní záznam, nabitý cardiffský stánek i bookmakeři. Dvacet zápasů, dvacet výher. To vše ještě před vypršením časového limitu, tedy buď KO nebo TKO. V Cardiffu na oba soupeře čeká zhruba 80 tisíc diváků.

Pro Joshuu žádný nový zážitek. Na stejném místě porazil v říjnu Takama, minulý rok zase poslal před zaplněným Wembley do důchodu Vladimira Klička. Atmosféra nabitého stadionu ale bude nová pro Josepha Parkera, publikum navíc požene spíše domácího Joshuu než charismatického Novozélanďana. Vše tedy hovoří proti němu. A to si myslí také český boxer těžké váhy Radim Hlavatý, který před lety trénoval v newyorské posilovně, kde se kdysi před svými zápasy připravoval i legendární Mike Tyson, nebo v Miami.

„Boxerem musíte být večer, když jdete spát, i ráno, když se probouzíte. Nesmí to být jen koníček nebo byznys, ale styl života. To je rozdíl mezi boxery minulého století a těmi současnými, u nich mi to chybí,“ říká Radim Hlavatý v rozhovoru pro Seznam.cz.

Mnohem důležitější a nejspíš i divácky zajímavější ale bude duel, který nás čeká v létě. Vítěz sobotního souboje vyzve šampiona WBC, jímž je Američan Deontay Wilder, který drží titul poslední, páté organizace. Vítěz tohoto duelu se tak stane historickým držitelem titulů všech pěti organizací. Pokud se počítá s Joshuovým triumfem v Cardiffu, byl by Wilder podle Hlavatého mnohem větším soupeřem pro britského šampiona.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované