Hlavní obsah

Jsem konečně svým vlastním pánem, říká oblíbená americká zpěvačka LP

LP v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

 

Reklama

Americká zpěvačka Laura Pergolizzi alias LP si v Česku vybudovala za několik málo let obdivuhodnou pozici. Po vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava či vyprodaných koncertech v klubu Roxy se letos vrátila a hned dvakrát vyprodala Forum Karlín. Rozhovor jsme pořídili před druhým vystoupením v Praze.

Článek

Dalo by se říct, že za rozjezdem jejího úspěchu v Česku je právě festival Colours Of Ostrava, kde v roce 2017 odehrála strhující koncert. „Doufám. Bylo tam obrovské kvantum lidí, a pokud jsem zaujala alespoň zlomek, tak je to paráda. Byla to úžasná akce, kde vše fungovalo, jak mělo. Zároveň tehdejší vystoupení patří k mým nejoblíbenějším vůbec,“ zmiňuje LP a dodává dojmy k unikátnosti areálu: „Jsem moc ráda, když se takové areály udržují. Připadala jsem si, jako bych vystupovala v uměleckém díle,“ říká.

Její koncertní rozvrh je velice intenzivní, a musí proto odvésst špičkový výkon pokaždé. „Je pro mě moc důležité, abych do dění vtáhla všechny. Mám pocit, že se to včera podařilo. Navíc v tak velké hale, což je úžasný pocit. Umělec dokáže snadno zapomenout na to, že před ním stojí lidské bytosti s reálným sluchem a snaží si to užít, i kdyby stály úplně vzadu,“ dodává.

Nakonec se LP svěřila, jak to vypadá s novou tvorbou. „Píšu neustále. Po tomto turné určitě zapadnu do studia na pár dní a něco vymyslím. Už teď mám materiál asi na půl desky, nebo i víc. Ale stejně tak budu dál psát v průběhu turné i po něm. Protože mi to celkem jde od ruky a moc bych si přála brzy vydat další album.“

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí Magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované