Hlavní obsah

Jsem přísná východoevropská saň. Pěvkyně Magdalena Kožená v otevřené zpovědi popisuje, jak ji vidí její tři děti

Magdalena Kožená v rozhovoru s Blankou Kubíkovou vypráví o tom, jak funguje rodina dvou plně zaměstnaných umělců.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

S dirigentem Simonem Rattlem se seznámili při práci, a když se sblížili – oba ještě zadaní – pronásledoval je britský bulvár. „Překvapilo mě, že se šťourají v soukromí někoho z klasiky,“ líčí Magdalena v rozhovoru pro pořad Moje místa – Intimní zpovědi.

Článek

Operní hvězda, která vystoupení plánuje čtyři roky dopředu, a její manžel, hudební ředitel Londýnského symfonického orchestru Simon Rattle, od začátku plánovali dvoukariérové manželství.

„Můj muž by byl nerad, kdybych byla jen ženou v domácnosti, chápe, že bez zpívání bych nebyla úplně šťastná a mělo by to vliv i na děti. Nevyžaduje, abych mu leštila polobotky, a do péče o domácnost se zapojuje, vaří, hraje se syny fotbal,“ vypočítává Magdalena.

Jeden den řidičkou Magdaleny Kožené. Světová hvězda se nám svěřila, proč jezdí na Maledivy a přitom sní o Tibetu

V první části pořadu Moje místa Magdalena Kožená navštívila několik míst v Česku a mluvila o životě v cizině.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

Dokud byli synové malí, brala je na cesty po světě s sebou, teď, když mají školní povinnosti, ji doprovází čtyřletá Anežka. „Kluky jsem občas kdysi opouštěla v slzách, dnes k žádnému citovému vydírání nedochází. Anežka naopak, když je na mě naštvaná, mi řekne ,Běž na koncert!“ směje se zpěvačka.

V rozhovoru Magdalena Kožená mluví otevřeně i o tom, že s třetím dítětem nepočítala, jak složité je pro ni zvládat rodiny i kariéru a jak se vyrovnává s tím, že pro děti je „saní“, zatímco tatínka považují za anděla. „Když děti něco chtějí, jdou se raději zeptat jeho.“

Znají děti české zpěvačky a britského dirigenta spíš Krtečka, nebo medvídka Paddingtona? Jak Magdalena dokázala, že její děti mluví česky, ačkoliv žijí od narození v německém prostředí a otec mluví anglicky? A souhlasí s tvrzením jedné kolegyně, že v opeře je to jako mezi kanibaly?

Rozhovor s Magdalenou Koženou sledujte ve videu umístěném nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované