Hlavní obsah

Jsem Putinův agent, vtipkoval rusky Zeman po ohlášení kandidatury

Miloš Zeman se ironicky označil za Putinova agenta.

 

Reklama

Prezident odpovídal na tiskové konferenci na otázku ruské novinářky stanice Pátý kanál, která se ho ptala na jeho vztah k Rusku.

Článek

Prezident Miloš Zeman se na závěr své tiskové konference v ruštině ironicky označil za agenta Ruska, Číny, nové americké administrativy i Izraele. Do svého ruského vyjádření vmísil i některá česká slova. Vážně potom na závěr odpovědi řekl, že je pouze agentem České republiky.

Dotaz v ruštině položila na tiskové konferenci, kde Zeman oficiálně oznámil svou prezidentskou kandidaturu, novinářka ruské stanice Pátý kanál. Připomněla, že Zeman je kritizován za svůj vstřícný vztah k Rusku, a ptala se ho, jaký bude jeho postoj k této zemi v budoucnu.

Zeman rusky odpověděl, že tento jazyk trochu ovládá, vyjádřil ale pochybnosti o tom, zda budou odpovědi rozumět čeští novináři. V odpovědi přitom použil slovo „razuměť", přestože slovo rozumět se v ruštině vyslovuje „panimať".

Reakce na ohlášenou kandidaturu Miloše Zemana.

„Co se týká vašeho dotazu. Víte, jsem ruský agent a jmenovitě (ruského prezidenta) Vladimira Vladimiroviče Putina. Musím doplnit, že jsem také agent čínského prezidenta (Si Ťin-pchinga). Nyní se říká, že i nového amerického prezidenta (Donalda Trumpa). Jsem agent Izraele, který vždy podporuji. Chci, aby skončily sankce, co se týkají Ruska," řekl Zeman.

Vážně už potom doplnil: „Ve skutečnosti jsem agent jen jediné země, jsem agent České republiky."

Na Zemanovu ruštinu na tiskové konferenci reagoval na Twitteru jeden z jeho soupeřů v prezidentské volbě, textař Michal Horáček. "Ja něrazuměju, pačimu gaspadin Zjeman něchačajet těleviznaja diskusaja demokratišiskaja," napsal s poukazem na Zemanovo oznámení z tiskové konference, že se současný prezident nebude účastnit televizních debat s ostatními kandidáty.

Miloš Zeman oznamuje, že bude kandidovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované