Hlavní obsah

Jsem zaskočen, říká ministr Pelikán. O krachu Babišových vládních jednání i případu Nikulin

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán ve studiu Televize Seznam.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jednání mezi hnutím ANO a ČSSD zřejmě ztroskotala. Lídři obou stran se nedokázali na čtvrtečním večerním jednání dohodnout na personálních otázkách.

Článek

Premiér v demisi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš už připouští i variantu předčasných voleb.

„Jsem opravdu zaskočený, nebyl jsem u těch jednání, ale teď se opravdu těžko odhaduje další vývoj,“ řekl ve studiu Televize Seznam ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

„Pro mne je stále nepřijatelná jakákoliv spolupráce s SPD a zajímá mne, nakolik je rozhodnutí ČSSD definitivní, věřím tomu, že se k naší velkorysé nabídce ještě mohou postavit jinak,“ uvedl ministr spravedlnosti.

Politickou scénou ale hýbe i kauza údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina. Toho před týdnem vydala Česká republika do USA. Rozhodnutí ministra spravedlnosti Roberta Pelikána z hnutí ANO ve prospěch americké žádosti dál vyvolává řada otazníků. Například, jestli se někdo snažil do celé kauzy zasáhnout a jakou bude mít vlastně dohru.

„Bylo zřejmé, že opravdová chuť stíhat pana Nikulina byla jednoznačná u USA a slabá a nedostatečná v případě Ruska,“ řekl Robert Pelikán. „Poměřoval jsem také závažnost toho, co podle žalob údajně udělal pan Nikulin v USA a co v Rusku,“ doplnil.

Ve studiu Televize Seznam byl ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO.

Reklama

Doporučované