Hlavní obsah

Ani miliardáři nečekají, že internetový byznys je zkratkou k rychlým výdělkům, říká jeden z nejmocnějších mužů českého internetu

Jakub Havrlant: Miliardáři nečekají, že internetový byznys je zkratkou k rychlým výdělkům.Video: Pavel Cyprich

 

Reklama

Čím Jakub Havrlant přesvědčil největší tuzemské boháče, aby s ním začali podnikat? Se zakladatelem a spolumajitelem skupiny Rockaway, která přepsala způsob internetového obchodování v Česku, mluvil Pavel Cyprich.

Článek

Ještě před pár lety se investiční skupina Rockaway soustředila na menší podniky a startupy, kterým pomáhala s růstem jejich byznysu. Pak ale nabraly věci rychlý spád a hlavně rozměr.

Během posledních několika let se skupina Rockaway pustila do miliardových obchodů. Společně s lidmi jako Daniel Křetínský, Patrik Tkáč (J&T) nebo investiční skupinou PPF Petra Kellnera či čínskou CEFC koupila obchod CZC.cz, srovnávač Heureka, cestovní agenturu Invia nebo e-shop Mall.cz.

„Zkratky nikdo nečeká“

„Tahle partnerství jsou dlouhodobý proces. Ty větší obchody přicházely po několika letech,“ říká 33letý Jakub Havrlant, který je hybnou silou Rockaway Capital a mozkem miliardových transakcí.

„Žádný z těchto hráčů, který má za sebou řadu let zkušeností v byznyse i jeho budování, nečeká zkratky,“ odpovídá Havrlant na otázku, jestli se internetový byznys nezdá protřelým podnikatelům jako snadná cesta k dalším penězům.

Nejenom o tom, jak se s miliardáři v zádech podniká, ale také třeba o dlouhodobé motivaci, cílech jeho podnikání nebo politice, si s Jakubem Havrlantem povídal Pavel Cyprich. Na celý rozhovor se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované