Hlavní obsah

Jsme krůček k tomu stát se otroky technologií, říká ten, který v Česku rozjížděl internet

Kam to bude?

 

Reklama

Netradiční prostředí, netradiční rozhovor a hosté z nejvyšších sfér byznysu. To je nový pořad Kam to bude?. V prvním díle jsme svezli Oldu Bajera, který stál u vzestupu jednoho z prvních českých portálů.

Článek

Technologie předbíhají lidi a my se tím dostáváme do nepříjemné situace. Občas se z nás stávají otroci věcí, říká v neformálním rozhovoru při jízdě autem Olda Bajer, který stál za portálem Centrum.cz a jeho prodejem vydělal desítky milionů.

„Dřív se říkalo podnikat na internetu. Ale dnes to nedává smysl. Dnes je internet všude a začíná být otázkou etiky a filozofie, proč tu jsme a k čemu nám technologie mají a nemají sloužit,“ zamýšlí se v pořadu Kam to bude? muž, který dnes stojí za online shopem Zoot.cz.

Jak bojovat se závislostí na internetu? Kdy se lidé dostanou do stavu, že budou v podstatě nesmrtelní? Co potřebuje česká ekonomika, aby neskončila na internetovém chvostu? A jsou dnešní čtyřicátníci už v internetovém důchodu? I o tom v první epizodě, kde zazní i titulní otázka Kam to bude?, kterou uvidíte už ve čtvrtek na Seznamu.

Reklama

Související témata:

Doporučované