Hlavní obsah

Jsme obětí nedokončeného okruhu. První město u Prahy zakázalo průjezd kamionů

V Říčanech začal platit zákaz tranzitní kamionové dopravy. Takhle to vypadalo první den.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Od pondělí mají kamiony zakázáno zkracovat si trasu mezi D1 a hradeckou dálnicí. Vedení města Říčany se cítí být obětí nedostavěného pražského okruhu a už mu došla trpělivost.

Článek

Tisíce nákladních vozů denně projede přes Říčany, aby si zkrátily cestu. Část z nich je navíc podle měření města přetížená. Výsledkem jsou zničené silnice a kolabující doprava v okolí.

Proto se na Říčansku rozhodli prosadit zákaz tranzitní kamionové přepravy na silnicích II. a III. třídy. Ulice Černokostelecká, která patří mezi silnice I. třídy, je pro nákladní vozy stále průjezdná.

Zákaz začal platit v pondělí. Platí pro nákladní vozy, které městem jenom projíždí. I nadále tak do Říčan mohou kamiony jezdit, pokud zde mají sídlo firmy nebo tu nakládají či vykládají zboží.

„Jsme obětí nedostavěného pražského okruhu a už nám dochází trpělivost,“ říká Vladimír Kořen, starosta Říčan. Od zákazu si vedení města slibuje významné snížení dopravní zátěže.

Velitel městské policie v Říčanech Václav Řezáč dodává, že v prvních týdnech se na kontroly tranzitu budou zaměřovat. V prvních dnech budou policisté spíše řidiče informovat, později přistoupí k pokutám.

Reklama

Doporučované