Hlavní obsah

Jsme poslední generace, která může zachránit planetu, a jak šaty odhalily, že muži opravdu sahají na ženy

Den očima Lucie Hrdličkové.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zprávy z prvního prosincového pondělí očima Lucie Hrdličkové.

Článek

Jsme poslední generace, která může planetu zachránit před katastrofickým globálním oteplováním. Shodli se na tom účastníci klimatické konference v Polsku. Co s tím? Pro začátek by to třeba ti nejmocnější lidé světa, jako americký prezident, mohli přestat popírat. „Venku mrzne, kde je ksakru to globální oteplování?“ je jen malá ukázka z Trumpových tweetů, kterými se jedné z největších hrozeb naší planety vysmívá.

Experiment vyslal tři ženy do brazilského tanečního klubu ve speciálních chytrých šatech. Ty dokázaly určit, kdy a kde na ně někdo sahá. Za necelé čtyři hodiny šaty zaznamenaly 157 doteků – to dělá zhruba čtyřicet osahávání za hodinu. Nevoli žen muži většinou ignorovali. Asi je načase, aby se místo chytrých šatů začaly vyrábět šaty s elektrošoky.

Politici se často musí zpovídat z prekérních obvinění a podlých kampaní. Nigerijský prezident po roce popřel zkazky o tom, že zemřel a byl nahrazen klonem. Pověry o jeho smrti po sociálních sítích kolovaly minulý rok, kdy se pět měsíců v tichosti léčil ve Velké Británii z blíže nespecifikované choroby. Možná to byla viróza, ta nadělá hodně škody.

Reklama

Související témata:

Doporučované